Groenteglaasjes met tzatziki

    (2)

    Dit is een mooi voorgerecht om te serveren bij etentjes. Glazen worden gevuld met laagjes komkommer, tomaat en tzatziki saus. Eenvoudig, snel en makkelijk!

    Bibus

    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de tzatziki:
    • 150 gr yoghurt
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 teentje knoflook, zeer fijngesneden
    • 1 theelepel fijngesneden verse dille
    • 1 theelepel verse oregano, fijngesneden
    • 4 muntblaadjes, fijngehakt
    • zout en peper naar smaak
    • Voor de komkommer:
    • 1/2 komkommer, in stukjes
    • 1/2 theelepel zout
    • peper naar smaak
    • Voor de tomaten: / b <>
    • 3 rijpe tomaten, in blokjes gesneden
    • 1 snufje paprikapoeder
    • 1 eetlepel olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Klaar in:45min 

    1. Doe de komkommer in een vergiet, bestrooi met zout en laat gedurende 30 minuten uitlekken.
    2. Meng de tomaten, paprikapeoder en olijfolie. Zet opzij.
    3. Meng in een andere kom de yoghurt, olijfolie, knoflook, dille, oregano en munt. Breng op smaak met zout en peper.
    4. Giet een laag van elk mengsel in een glas, doe dit afwisselend vanwege de kleuren. Bon appetit!
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties