Groentelasagne met suikermaïs

    Groentelasagne met suikermaïs

    2keer bewaard
    1uur15min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Zoals met alle pastaschotels, is deze groente lasagne gezinsvriendelijk en gemakkelijk te bereiden. Hij zit boordevol groenten. Je kunt kiezen voor bevroren erwten en maïs in plaats van uit blik; gewoon eerst ontdooien dan. Terwijl de lasagne in de oven staat, kun je achterover leunen, een drankje drinken en genieten van de avond!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6-8 gedroogde lasagnevellen
    • 2 uien, gesnipperd
    • 2-3 prei, gesneden in dunne ringen
    • 3 wortelen, fijngesneden
    • 2-4 sticks selderij, fijn gesneden
    • olie
    • 1 klein blikje erwten, uitgelekt
    • 1 grote blik suikermaïs, uitgelekt
    • zout en peper naar smaak
    • paprikapoeder naar smaak
    • 300 gr zure room
    • 3 eieren
    • een scheutje melk
    • 300 gr Goudse kaas, geraspt
    • peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Week de lasagnebladen in warm water (sla deze stap over als je verse gebruikt).
    2. Verhit de olie in een pan en bak de uien, voeg vervolgens de rest van de groenten toe en tot slot de erwten en maïs uit de blikken. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
    3. Meng de zure room met een scheutje melk en eieren en breng op smaak met zout (ongeveer 1 theelepel). Meng er vervolgens de gehakte peterselie door.
    4. Vet een ovenschaal in en giet er een laag groenten in. Bestrooi met kaas en giet er een derde van het room-eimengsel over. Dek af met de resterende helft van de lasagnebladen. Herhaal dit proces en bedek een laatste laag groenten met het room-ei mengsel en kaas.
    5. Bak in de voorverwarmde oven op 170 C / gasoven stand 3 gedurende 30-40 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren