Hartige ganzenlever custard met linzenmousse

    Hartige ganzenlever custard met linzenmousse

    1keer bewaard
    1uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze kleine hartige ei custards zijn vol van smaak. Ze zijn makkelijk te maken en echt goed te doen als aperitief of voorgerecht. Met ganzenlever gemengde ei custard wordt gebakken en geserveerd met een romige linzen mousse.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 bouquet garni
    • kokend water zoveel als nodig is
    • 1 eetlepel crème fraîche
    • 250 gr rauwe ganzenlever
    • 250 gr linzen
    • 500 ml melk
    • 6 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 250 ° C / gasoven stand 9. Breng de melk aan de kook.
    2. Meng de ganzenlever en de eieren in een blender. Breng op smaak met zout, peper en voeg dan de melk toe.
    3. Meng 30 seconden en giet het mengsel in kleine vormpjes. Dek af met folie.
    4. Bak in de oven en controleer na 15 minuten. Wanneer de custard stijf is en wiebelt als een gelei, verwijder je ze uit de oven (houd de folie erop).
    5. Breng ondertussen een grote pan water aan de kook. Doe het bouquet garni en de linzen hierin. Laat 20 minuten koken, giet ze vervolgens af. Meng de linzen met behulp van een elektrische mixer met de crème fraîche.
    6. Draai de ganzenlever custards op borden en serveer met linzen mousse.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Ik begrijp niet dat een recept met ganzenlever hier nog aangeprezen wordt. - 20 okt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren