Havermout-dadelkoekjes

    Havermout-dadelkoekjes

    8keer bewaard
    40min


    21 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke koekjes zijn snel en gemakkelijk te maken. Havermout en dadels vormen de basis van deze prachtige koekjes. Ze zijn perfect voor Kerstmis of op elk moment van het jaar.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 40 - 60 koekjes

    • 125 gr boter
    • 250 gr havermout
    • 250 gr dadels, zonder pit en fijngesneden
    • 2 eieren
    • 100 gr suiker
    • 1 theelepel vanillesuiker
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 15 gr boter, om de bakplaat mee in te vetten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Smelt in een kleine pan de boter en roer de havermout erdoor. Haal van het vuur en laat afkoelen.
    2. Meng de eieren, suiker, vanillesuiker en bakpoeder. Roer de dadels en havermoutmengsel erdoor.
    3. Verwarm de oven tot 180°C en vet een bakplaat in met 15 gr boter.
    4. Neem 2 theelepels van het mengsel en leg ze in kleine hoopjes op de voorbereide bakplaat. Bak ze ongeveer 20 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Ze waren heerlijk! Zelfs mijn mannen hebben ervan gegeten, die waren zelfs niet te stoppen. Maar hoe voorkom ik dat de koekjes zo snel zacht en ietwat zompig worden? - 28 mrt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren