Havermoutwafeltjes

    Havermoutwafeltjes

    7keer bewaard
    25min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze koekjes zijn knapperig en zoet gemaakt met havermout en boter. Ze zijn eenvoudig te maken en iedereen zal er dol op zijn. Serveer bij de thee of koffie.

    Ingrediënten
    Porties: 60 

    • 250 gr boter, op kamertemperatuur
    • 200 gr basterdsuiker
    • 200 gr bruine basterdsuiker
    • 50 gr witte bloem
    • 1 snufje zout
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 groot ei of 2 kleine eieren
    • 225 gr havermoutvlokken
    • een paar druppels vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Meng de boter en suiker. Roer er geleidelijk de overige ingrediënten door tot alles goed is opgenomen.
    2. Verwarm de oven tot 180 C / gasoven stand 4. Vet twee bakplaten in.
    3. Vorm kleine ballen van 2-3 cm diameter met behulp van een lepel of je handen. Leg ze op de voorbereide bakplaat, waarbij je voldoende ruimte tussen beide laat.
    4. Bak 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, afhankelijk van de grootte. Laat een beetje afkoelen en haal ze voorzichtig van de bakplaat met een spatel. Laat ze vervolgens volledig afkoelen en harden op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren