Hazelnoot koekjes

    Hazelnoot koekjes

    7keer bewaard
    1uur45min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze gluten- en zuivel-vrije traktaties zijn buitengewoon heerlijk en gevuld met noten. Het zijn de perfecte kerstkoekjes die je op elk moment van het jaar kan serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 35 

    • 2 eieren, apart te verwerken
    • 200 gr honing
    • 1 snufje vanille suiker of een paar druppels vanille-extract
    • 250 gr hazelnoten
    • 35 (4 cm) eetbare rijstpapiertjes
    • 35 hele hazelnoten ter decoratie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Extra tijd: 1uur rusten  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Klop de eiwitten in een grote kom stijf. Roer de honing, eierdooier en vanillesuiker erdoor, roer er vervolgens de fijngemalen hazelnoot door.
    2. Laat het mengsel 1 uur staan.
    3. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    4. Rangschik het rijstpapier over de bakplaten.
    5. Maak met natte handen, kleine ballen van het mengsel, leg ze op de rijst papiertjes en stop hele hazelnoten in het midden.
    6. Bak ongeveer 25 minuten op de tweede plank van onder van de oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    woeps wat heb ik gedaan ik dacht leuk een resept zonder melkproducten . ik heb een grote fout gemaakt als je er bakpoeder (zelfrijzent) er in gooit wordt het twee keer zo groot maar het blijft even lekker - 20 dec 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren