Individuele kaassouffles

    Individuele kaassouffles

    2keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Door het maken van deze kaas souffle in kleinere vormpjes, is er minder kans dat hij inzakt!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 60 gr boter
    • 60 gr bloem
    • 500 ml melk
    • 4 eieren, gescheiden
    • 100 gr verse geraspte gruyère
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 C / gasoven stand 7. Vet 6 ronde schaaltjes in.
    2. Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe. Meng goed met een houten lepel. Wanneer het mengsel 5 minuten heeft gekookt, voeg je de melk toe en meng je dit zodat het kan indikken. Breng aan de kook, onder voortdurend roeren, gedurende 5 minuten.
    3. Klop de eiwitten stijf; zet opzij.
    4. Combineer de eierdooiers, Gruyère, zout en peper. Roer langzaam in het nog warme melk-mengsel. Meng de eiwitten erdoor.
    5. Giet het mengsel in de vormpjes, vul ze niet meer dan 3/4 vol. Bak 15 minuten zonder dat je de oven opent. Serveer onmiddellijk.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren