Ingemaakte citroenen

    (2)

    Ingemaakte citroenen worden vaak gebruikt in recepten uit het Midden-Oosten. Dit recept laat zien hoe je ze zelf kunt maken. Het is eenvoudig, snel en makkelijk! Het is ook een perfect cadeautje voor thuiskoks.


    9 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 kg biologische citroenen
    • 250 gr zeezout (grof of fijn)
    • 1 scheutje olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Was de citroenen en maak een incisie aan de zijkant van elke citroen. Open elke citroen een beetje en steek er wat zeezout in.
    2. Steriliseer de potten en deksels door ze in een grote soeppan geheel met water bedekt 5 minuten te laten koken. Haal ze er vervolgens voorzichtig met een tang uit.
    3. Doe de citroenen in de gesteriliseerde potten en giet er net genoeg olijfolie in om ze te bedekken. Sluit de potten luchtdicht en gebruik binnen 1-2 maanden.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 2 collecties