Italiaanse amandelkoekjes

    Italiaanse amandelkoekjes

    2keer bewaard
    50min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Deze koekjes zijn niet alleen zoet, ze smaken heerlijk naar noten en zijn ook nog eens gluten- en zuivel-vrij. Serveer bij de thee of koffie.

    Ingrediënten
    Porties: 50 

    • 300 gr amandelen
    • 200 gr basterdsuiker
    • eiwit van 4 eieren
    • 1 snufje zout
    • 1/2 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 150 ° C / gasoven stand 2.
    2. Giet kokend water over de amandelen in een hittebestendige kom. Laat ze afkoelen en verwijder de schil.
    3. Droog de amandelen met keukenpapier en maal ze fijn samen met suiker in een keukenmachine. Voeg zout en vanille extract toe.
    4. Klop de eiwitten tot ze stijf zijn en meng goed door het amandeldeeg.
    5. Bedek twee bakplaten met bakpapier en maak met een theelepel kleine hoopjes van het deeg op de bakplaten, verspreid de hoopjes goed.
    6. Bak gedurende 30 minuten tot de koekjes licht worden gebruind. Laat ze afkoelen op een rooster. Herhaal met de tweede bakplaat.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren