Italiaanse appelcake

    Italiaanse appelcake

    17keer bewaard
    1uur


    15 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige en makkelijk te maken cake. Heerlijk van smaak en vol met fruit. Serveer warm met ijs, room of vla.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 100 gr boter, gesmolten en afgekoeld
    • 2 vanillestokjes, met de zaden eruit geschraapt
    • 250 gr basterdsuiker
    • 2 eieren
    • 100 gr bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1 mespuntje zout
    • 100 ml melk
    • 900 gr appels, geschild, klokhuis verwijderd en dun gesneden
    • boter om in te vetten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven tot 190 C / gasoven stand 5. Vet een ronde 30 cm springvorm in.
    2. Klop de eieren en de suiker tot ze luchtig zijn. Roer de boter erdoor. Vervolgens de bloem, het bakpoeder, de vanillezaden, het zout en de melk. Het beslag moet heel dun zijn.
    3. Roer de appels erdoor en giet in de voorbereide springvorm. Bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Dek af met folie, zodat de bovenkant niet aanbrandt en bak nog eens 15 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren