Kaas aardappel rösti

    Kaas aardappel rösti

    5keer bewaard
    55min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept is een aangepaste versie van de klassieke Zwitserse rösti. Geraspte aardappelen worden gebakken met ei, kaas, knoflook en uien om een grote rösti te vormen. Serveer bij het ontbijt, brunch, lunch of diner.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kg aardappelen, geschild en geraspt
    • 1 geklopt ei
    • 300 gr geraspte Comte of Gruyère kaas
    • 5 eetlepels witte bloem
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 kleine ui, zeer fijngesneden
    • zout en peper naar smaak
    • 2 eetlepels olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Meng de aardappelen, ei, kaas, bloem, knoflook, ui, zout en peper.
    2. Verhit de olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Beweeg de pan zodat het hele oppervlak gelijkmatig met olie wordt bedekt. Doe het aardappelmengsel in de pan, maak het gelijkmatig plat en bak ongeveer 15 minuten op hoog vuur.
    3. Verlaag het vuur tot laag en laat verder bakken tot hij goudbruin is. Draai de rösti om en bak tot de andere kant gaar is en goudbruin. Draai op een bord en serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren