Kaastaartje (flan) met Gruyère

    Kaastaartje (flan) met Gruyère

    1keer bewaard
    12uur50min


    Maak dit als eerste!

    Dit Gruyere kaastaartje wordt uiteraard bereid met romige en nootachtige Gruyere. Het beste is om het deeg een nacht in de koelkast te laten afkoelen als je de tijd hebt, of je kan valsspelen en kant-en-klaar deeg gebruiken!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor het deeg
    • 200 gr witte bloem
    • 70 gr koude boter, in stukken gesneden
    • 60 ml water
    • 1 snufje zout
    • Voor de vulling
    • 500 gr Gruyère kaas, geraspt
    • 200 ml melk
    • 200 ml slagroom
    • 2 eieren
    • zout en versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 12uur in de koelkast  ›  Klaar in:12uur50min 

    1. Zeef de bloem op een werkvlak. Koel je handen af door ze onder koud water te houden. Vorm een kuiltje in het midden van de bloem en doe hier de koude boter en zout in. Voeg geleidelijk het water toe. Met koude handen, wrijf je de ingrediënten samen met je vingers totdat alle ingrediënten goed vermengd zijn. Kneed tot ze zacht zijn. Vorm het deeg tot een bal, dek af met een doek en laat ten minste twee uur, het beste 's nachts, in de koelkast staan.
    2. Verwarm de oven voor op 220 C / gasoven stand 7. Vet een bakplaat goed in met boter. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en leg deze op de bodem van een taartvorm. Prik er enkele malen met een vork in. Verspreid de geraspte kaas over het deeg.
    3. Klop de melk, room en eigeel, en breng op smaak met zout en peper. Giet dit over de kaas en bak 30-40 minuten in de voorverwarmde oven. Het oppervlak moet goed bruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren