Kalfszwezerik met morieljes

    Kalfszwezerik met morieljes

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit heerlijke gerecht is vol van smaak. Kalfszwezerik wordt gebakken en geserveerd met een morielje- en portsaus. Het zal de smaakpapillen van iedere fijnproever prikkelen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 grote sjalot, fijngesneden
    • 1 eetlepel witte bloem
    • 100 ml crème fraîche
    • 100 ml port
    • 400 gr verse morieljes
    • 800 gr kalfszwezerik, gewassen
    • 2 klontjes boter, verdeeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Bedek de kalfszwezerik met bloem.
    2. Verhit de helft van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de zwezerik toe en bak gedurende 20 minuten of tot de zwezerik goudbruin is.
    3. Verhit ondertussen de rest van de boter in een andere koekenpan. Bak de sjalotjes gedurende 5 minuten of tot ze zacht zijn.
    4. Blus de pan met port. Voeg de morieljes en crème fraîche toe. Meng goed.
    5. Serveer de zwezerik met de morieljes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren