Kaneel sterrenkoekjes

    Kaneel sterrenkoekjes

    4keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze gluten-vrije koekjes zijn eenvoudig te maken en hebben een fantastische smaak. Ze zijn zoet, nootachtig en heerlijk gekruid. Serveer met een kopje thee of koffie.

    Ingrediënten
    Porties: 25 

    • 300 gr gepelde amandelen
    • 4 kleine eiwitten
    • 250 gr poedersuiker
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1 citroen, schil geraspt
    • suiker om in te rollen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Maal de amandelen fijn in een keukenmachine
    2. Klop de eiwitten stijf, klop vervolgens geleidelijk de poedersuiker erdoor.
    3. Zet 3-4 eetlepels van het mengsel opzij in de koelkast.
    4. Roer de kaneel, amandelen en citroenschil erdoor en roer alles door de eiwitten, zet 1 uur in de koelkast.
    5. Verwarm de oven voor tot 160 C / gasoven stand 2. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    6. Bestrooi een werkoppervlak met suiker en rol het deeg ongeveer 5 mm dik erover uit. Snijd sterren uit en leg ze op de voorbereide bakplaat.
    7. Bedek de sterren met het resterende eiwit mengsel en bak ze 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren