Simnel cake (Engelse paascake)

    (8)
    2 uur 20 minuten

    Een fruitige cake voor Pasen. Je maakt 'em helemaal af met een laagje marsepein en elf balletjes marsepein erbovenop.


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 250 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel zout
    • 175 gr boter
    • 150 gr suiker
    • 4 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 300 gr blanke rozijnen
    • 40 gr blauwe rozijnen
    • 125 gr sukade

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3. Een cakevorm van 23 cm invetten.
    2. Bloem, bakpoeder en zout via een zeef mengen.
    3. Boter en suiker romig opkloppen. De eieren 1 voor 1 erdoor kloppen. Vanille en gezeefde bloemmix erdoor roeren. Rozijnen en sukade er doorheen scheppen. Het beslag in een ingevette taartvorm scheppen.
    4. 1 3/4 - 2 uur in de voorverwarmde oven bakken.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (8)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties