Kastanje puree

    Kastanje puree

    1keer bewaard
    1uur


    9 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een geweldig recept dat als prachtig bijgerecht bij het kerstdiner gemaakt kan worden. Perfect in de winter te serveren met gebraden kalkoen of gans. Een gemakkelijke manier om kastanjes te schillen is door ze 2 minuten onder te dompelen in kokend water, en ze daarna te schillen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 kg kastanjes, geschild
    • 500 ml volle melk
    • 1 theelepel zout
    • 100 ml crème fraîche
    • 1 eetlepel volle melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Breng de kastanjes en 500 ml melk aan de kook in een middelgrote pan en voeg het zout toe. Verlaag de temperatuur tot medium en laat ze 45 minuten koken.
    2. Giet de kastanjes af en pureer ze. Roer de crème fraîche erdoor. Voeg een of meer eetlepels melk toe tot de puree glad is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren