Kerststerrenkoekjes

    Kerststerrenkoekjes

    4keer bewaard
    50min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Deze koekjes zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ze zijn ook heerlijk. Serveer deze Kersttraktatie op elk moment van het jaar. Ze gaan goed samen met warme chocolademelk, thee of koffie.

    Ingrediënten
    Porties: 80 

    • wit deeg:
    • 250 gr witte bloem
    • 100 gr basterdsuiker
    • 125 gr zachte boter of margarine
    • 1 ei
    • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
    • chocolade deeg:
    • 250 gr witte bloem
    • 125 gr basterdsuiker
    • 125 gr zachte boter of margarine
    • 20 gr ongezoete cacaopoeder
    • 1 eetlepel melk
    • 1 ei
    • 1 eiwit
    • poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    2. Kneed de ingrediënten voor beide kleuren deeg afzonderlijk. Rol dit 2 mm dik uit op een met bloem bestrooid werkoppervlak en snijd er sterren in drie verschillende maten uit.
    3. Verspreid wat eiwit over de twee grotere sterren en stapel de sterren wit-chocolade-wit en vice versa.
    4. Bak in voorverwarmde oven gedurende 20 minuten. Laat afkoelen. Bestrooi met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren