Koningsgalette (Galette des rois)

    Koningsgalette (Galette des rois)

    2keer bewaard
    55min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Deze Franse taart wordt op smaak gebracht met oranjebloesem water. Je kunt dit ook vervangen door rum of vanille, als je dat liever hebt. Het is een relatief dunne cake, dus als je ervoor kiest om nog iets toe te voegen, zorg dan dat dat behoorlijk plat is.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 klontje boter
    • 1 eetlepel oranjebloesemwater (optioneel)
    • 1 eetlepel witte bloem
    • 150 gr witte bloem
    • 2 eetlepels crème fraîche
    • 250 ml melk
    • 4 eieren
    • 60 gr basterdsuiker
    • 75 gr boter
    • 1 snufje zout
    • 1 ovenvast ornament ter decoratie (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 C / gasoven stand 6.
    2. Breng in een grote pan de melk, boter, zout en suiker aan de kook.
    3. Zet het vuur lager en voeg alle bloem in een keer toe. Roer snel tot het deeg loslaat van de zijkanten van de pan.
    4. Haal van het vuur, laat iets afkoelen en voeg vervolgens de eieren een voor een toe terwijl je goed roert na elk ei.
    5. Voeg de crème fraîche en het oranjebloesem water (of een andere smaak) toe.
    6. Vet een taartvorm in en bedek deze met bloem. Giet het beslag in de taartvorm en verberg de charm in het beslag. Gebruik een vork om de taart te versieren en maak een aantal rasterlijnen op de taart.
    7. Bak in de oven gedurende 35-40 minuten tot hij goudbruin is.
    8. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. OPMERKING: De taart zal inzakken als hij wat platter wordt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren