Kringle gebak

    Kringle gebak

    4keer bewaard
    1uur25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze boterachtige cake is heerlijk luchtig en smaakt naar meer. Zanddeeg wordt bedekt met een van amandel doordrongen soezendeeg, gebakken, geglazuurd en daarna bezaaid met geschaafde amandelen. Serveer als dessert of bij een kop thee.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • Voor het zanddeeg:
    • 125 gr witte bloem
    • 115 gr boter, zacht
    • 2 theelepels koud water
    • Voor het soezendeeg:
    • 200 ml water
    • 115 gr boter
    • 125 gr witte bloem
    • 3 hele eieren
    • 1 snufje zout
    • 1 theelepel amandelextract
    • Voor het glazuur:
    • 180 gr poedersuiker
    • 40 gr boter, gesmolten
    • 1-2 eetlepels melk
    • 1 theelepel amandelextract
    • 150 gr amandelschaafsel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Om het kruimeldeeg maken meng je de bloem en de boter in een keukenmachine tot je kruimels krijgt. Voeg vervolgens het water toe en kneed gedurende 2 minuten of totdat er een zacht deeg vormt.
    2. Verdeel het deeg in tweeën en rol het in twee lange rollen. Rol elk stuk in een rechthoek van 8 cm x 30 cm. Leg ze op een bakplaat. Zet opzij.
    3. Verwarm de oven voor op 180 graden C / gasoven stand 4.
    4. Om het soezendeeg te maken breng je het water en boter aan de kook in een pan. Haal van het vuur en voeg onmiddellijk de bloem toe. Roer het snel tot een gladde massa en totdat het deeg begint weg te trekken van de zijkanten van de pan.
    5. Voeg de eieren een voor een toe en roer gedurende 3 minuten na elke toevoeging. Roer het zout en amandel extract erdoor, verspreid het vervolgens over de boven- en zijkanten van de zanddeeg rechthoeken.
    6. Bak gedurende 45 minuten. De cake moet bruin worden en gerezen zijn als hij klaar is. Haal uit de oven en laat afkoelen. OPMERKING: De cake zal inzakken als hij afkoelt. Dit is normaal.
    7. Voor het glazuur: Combineer de poedersuiker, boter, melk en amandel extract in een kom. Mix tot een gladde massa. Verspreid het glazuur over de cake, bestrooi met amandelen en snijd in plakjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren