Kwartel met ganzenlevercrème

    Kwartel met ganzenlevercrème

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een luxe maaltijd die je eventuele diner gasten versteld zal doen staan. Gebakken kwartel pootjes worden geserveerd met een puree van knolselderij en een ganzenlevercrème.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1/2 knolselderij, in blokjes van 2 cm gesneden
    • 1 ui, in kleine stukjes gesneden
    • 1 theelepel basterdsuiker
    • 1 theelepel peperkoek kruidenmix
    • 100 gr ganzenlever
    • 2 theelepels boter, verdeeld
    • 300 ml crème fraîche
    • 8 kwartelpootjes
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Smelt de helft van de boter in een koekenpan op laag vuur. Doe de knolselderij in pan en bak gedurende 5 minuten of tot het gaar is. Dek af en stoof verder gedurende 30 minuten.
    2. Haal van het vuur. Pureer de knolselderij grof met een vork. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
    3. Doe de crème fraîche in de pan en kook op matig vuur. Voeg de ganzenlever en de kruiden toe. Kook tot de ganzenlever gesmolten is en zet opzij.
    4. Verhit de rest van de boter in een schone koekenpan op middelhoog vuur. Kook de kwartel pootjes in de pan gedurende 1 minuut per kant. Breng op smaak met zout en peper. Serveer onmiddellijk met de puree van knolselderij en ganzenlevercrème.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties