Kwartel met pruimen en aardappelen

    Kwartel met pruimen en aardappelen

    1keer bewaard
    55min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een elegante maaltijd, die perfect geschikt is voor formele diners. Hele kwartels worden gestoofd met aardappelen in een fruitige, zoetzure sherry saus.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1/2 citroen, in 6 partjes gesneden
    • 1 sjalot
    • 100 ml water
    • 18 pruimen, zonder pit
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 4 grote aardappels, in partjes gesneden
    • 50 ml sherry
    • 6 hele kwartels
    • 75 gr rozijnen
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
    2. Plaats een schijfje citroen in elke kwartel, breng op smaak met zout en peper, braad ze vervolgens aan zodat ze aan alle kanten bruin worden.
    3. Als ze bruin zijn, voeg je de sjalotjes toe en bak je ze ongeveer 5 minuten.
    4. Voeg de aardappelen en 100 ml water toe, kook ze op een laag vuur gedurende 20 minuten. De aardappelen moeten nog stevig zijn.
    5. Voeg dan de pruimen, rozijnen en sherry toe; laat nog 15 minuten sudderen.
    6. Voeg meer water toe als dat nodig is om een dunne gekleurde saus te krijgen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren