Kweeperengelei (Dulce de membrillo)

    Kweeperengelei (Dulce de membrillo)

    1keer bewaard
    1uur30min


    79 personen hebben dit gemaakt

    Dulce de membrillo of kweepeergelei, is een Spaanse delicatesse die wordt gegeten met een plakje Manchego kaas. Dit is een prachtig recept om te maken in het najaar, wanneer de kweepeer in het seizoen is, dan kun je het als cadeau geven tijdens de kerst.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 kg kweeperen
    • 120 ml water
    • suiker (zoals vereist, zie instructies)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Schil de kweeperen. Snijd ze in groe stukken en leg ze in een pan met zware bodem in water. Breng aan de kook en zet het vuur laag zodat het suddert. Zet de deksel erop en laat 30 minuten sudderen. Aan het einde van de kooktijd, moet er een dikke puree overblijven. Pureer in een blender of haal door een zeef, zodat het een fijnere consistentie krijgt.
    2. Weeg de puree en voeg 250 gr suiker toe voor elke 500 gr puree. Doe alles terug in de pan en laat gedurende 45 minuten onbedekt verder sudderen.
    3. Giet het mengsel in een vierkante bakvorm (ongeveer 2,5 cm diep) en laat afkoelen. Wanneer het volledig is afgekoeld, snijd je het in rechthoeken. Verpak het in vetvrij papier en bewaar in een blik.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren