Paaseitjes met chocoladelaagje

    Paaseitjes met chocoladelaagje

    3keer bewaard
    30min


    100 personen hebben dit gemaakt

    Een geweldig recept waaraan u verschillende ingrediënten kunt toevoegen of 4 verschillende soorten eieren te maken die allemaal even lekker zijn. Ik krijg altijd veel complimenten.

    Ingrediënten
    Porties: 48 

    • 125 gr boter, op kamertemperatuur
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 pakje (200 gr) roomkaas, op kamertemperatuur
    • 1 kg poedersuiker
    • 250 gr romige pindakaas (eventueel)
    • 75 gr geraspte kokosnoot (eventueel)
    • 85 gr cacaopoeder (eventueel)
    • 325 gr pure chocola
    • 2 eetlepels plantaardige olie (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een grote kom boter, vanille en roomkaas mengen. Glaceersuiker toevoegen en tot een handzaam deeg vormen. U kunt het beste met de hand kneden.
    2. Het deeg in vieren delen. 1 deel naturel houden en aan de andere drie delen respectievelijk pindakaas, kokosnoot en cacao toevoegen. Elk stuk deeg in de vorm van een ei(tje) kneden en op een bakplaat met bakpapier zetten. In de koelkast minstens 1 uur hard laten worden.
    3. De pure chocolade in een vuurvaste schaal in kokend water smelten. Af en toe roeren tot alle stukjes gesmolten zijn. Als de chocolade te dik lijkt voor glaceren een beetje olie erdoor roeren. De gekoelde eieren in de chocolade dippen en weer op de bakplaat zetten. Gedurende 1/2 uur in de koelkast hard laten worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren