Langzaam-gebakken pompoen

    Langzaam-gebakken pompoen

    14keer bewaard
    2uur15min


    34 personen hebben dit gemaakt

    Een super-heerlijk bijgerecht dat zo ongeveer bij alles kan serveren. Gekruide pompoen wordt langzaam gebakken, waardoor er een zoete zachte smaak naar voren komt. Dit recept werkt ook goed met butternut squash.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1,2 kg pompoen
    • 5 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 eetlepels Provencaalse kruiden
    • 3 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
    • zout en versgemalen zwarte peper
    • 3 eetlepels witte bloem
    • 3-4 eetlepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 160 C / gasoven stand 2 1/2.
    2. Schil de pompoen en verwijder de zaden. Snijd in 2 cm blokjes en meng met knoflook, kruiden, zout en peper. Bestrooi met bloem, zodat alle blokjes gelijkmatig bedekt zijn.
    3. Leg de blokjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Bak 2 uur in de voorverwarmde oven of totdat de pompoen zeer zacht en bruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren