Light citroencrème

    (7)

    Citroencrème wordt meestal gemaakt met boter, maar dit is een light en snellere versie van het traditionele recept! De citroencrème kan worden gebruikt in een citroentaart met of zonder schuim, of je kunt hem gewoon eten met een lepel!


    9 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 150 gr suiker
    • 3 eieren
    • 100 ml citroensap
    • 2 theelepels citroen extract
    • 1 eetlepel maïzena

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2min  ›  Bereiding: 3min  ›  Klaar in:5min 

    1. Doe de suiker en eieren in een grote magnetronbestendige kom.
    2. Voeg het citroensap, citroen-extract en maïzena toe.
    3. Meng goed om klontjes te voorkomen. Indien nodig, meng je het mengsel enkele seconden met een staafmixer.
    4. Kook 1 minuut in de magnetron (niet meer dan 800 W). Meng goed, herhaal dan nog 2 keer.
    5. Kook 3 keer in totaal tot het mengsel romig is. Als het eruit ziet als een gebakken vla dan is het gaar.
    6. De citroencrème is dan klaar voor gebruik in een kruimeldeeg of om te bewaren in een pot.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (7)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties

    Meer collecties