Linzer koekjes

    Linzer koekjes

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze ongelooflijk lichte en verslavende koekjes worden gemaakt door romige amandelkoekjes samen te duwen met bessengelei ertussen. Serveer met een grote mok thee, koffie of warme chocolademelk.

    Ingrediënten
    Porties: 50 

    • voor de koekjes:
    • 4 hardgekookte eierdooiers
    • 80 gr basterdsuiker
    • 200 gr boter
    • 2 theelepels vanillesuiker
    • 1 snufje zout
    • 300 gr witte bloem
    • 2 eierdooiers, geklopt
    • voor de amandelsuiker:
    • 120 gr gepelde amandelen, grof gehakt
    • 100 gr basterdsuiker
    • voor de vulling:
    • 125 gr bessengelei
    • om te bestrooien:
    • 40 gr basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur35min 

    1. Duw de hardgekookte eierdooiers door een fijne zeef. Meng met 80 gr basterdsuiker. Voeg vanillesuiker, zout en gezeefde bloem toe. Kneed alles samen. Wikkel in folie en zet 2 uur in de koelkast.
    2. Meng in een andere kom de amandelen en 100 gr suiker. Zet opzij.
    3. Verwarm de oven voor op 200 C / gasoven stand 4.
    4. Rol het deeg 4 mm dik uit en snijd in 5 cm ringen. Bestrijk één kant van de ringen met losgeklopte eierdooiers, en dompel ze dan in het amandel-suiker mengsel.
    5. Plaats de ringen met de amandelzijde omhoog op een bakplaat. Bak 10-15 minuten in het midden van de oven.
    6. Verwijder de gebakken ringen van de bakplaat en laat afkoelen. Bestrijk de bodems met bessengelei en druk twee twee ringen elkaar. Bestrooi met de resterende basterdsuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren