Marsepeinkoekjes

    Marsepeinkoekjes

    1keer bewaard
    55min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Zoete koekjes worden ingeklemd met een laag marsepein, geglazuurd en gegarneerd met pistachenoten. Snijd de koekjes in alle vormen die je maar wilt. Echt een succes bij alle liefhebbers van marsepein.

    Ingrediënten
    Porties: 35 

    • voor de koekjes:
    • 500 gr witte bloem
    • 200 gr basterdsuiker
    • 1 snufje zout
    • 1 ei
    • 200 gr boter
    • voor de vulling:
    • 250 gr marsepein
    • 100 gr poedersuiker
    • 2 eetlepels donkere rum
    • 2 eetlepels suiker
    • 125 gr abrikozenjam
    • voor het glazuur:
    • 125 gr basterdsuiker
    • 2 eetlepels abrikozenlikeur
    • ter decoratie:
    • 30 gr pistachenoten, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:55min 

    1. Meng alle koekjes-ingrediënten tot een soepel deeg. Vorm er een bal van, wikkel in folie en zet 1 uur in de koelkast.
    2. Verwarm de oven tot 180 C / gasoven stand 4. Vet een bakplaat in en bedek met bakpapier.
    3. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkoppervlak. Gebruik een koekjesmes om vormpjes te snijden. Als je verschillende vormen koekjes maakt, controleer dan wel of je van elke vorm een tweetal hebt.
    4. Leg de koekjes op de voorbereide bakplaat en bak ze 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
    5. Kneed ondertussen de marsepein met de poedersuiker en de rum. Rol het deeg tot 3 mm dikte uit op een oppervlakte bestrooid met suiker. Snijd dezelfde vormen als het deeg, maar slechts half zo veel.
    6. Bestrijk de gebakken koekjes met jam. Leg een stuk marsepein tussen twee koekjes en druk ze op elkaar.
    7. Maak een glazuur van de poedersuiker, likeur en wat water. Bestrijk de koekjes met het glazuur en bestrooi met gehakte pistachenoten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren