Paaseieren met pindakaas

    Paaseieren met pindakaas

    4keer bewaard
    40min


    319 personen hebben dit gemaakt

    Een traktatie voor kinderen of om als paasgeschenk cadeau te doen.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 450 gr glaceersuiker
    • 250 gr romige pindakaas
    • 50 gr boter
    • 1 eetlepel melk
    • 225 gr pure chocola
    • 1 eetlepel plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. In een mengkom suiker, pindakaas, boter en zo nodig melk (in verband met stevigheid van het deeg) mengen. Het deeg in 2 eieren van 225 gr vormen of een aantal kleinere eieren maken. De eieren 1 uur in het vriesvak zetten.
    2. Terwijl de eieren bevriezen de chocolade in kleine stukjes breken en met de olie au bain-marie op een middelhoog vuur al roerend tot een gladde massa laten smelten. Een vork met lange tand boven in elk paasei steken, in de chocolade dippen en op vetvrij papier zetten. Als de eieren afgekoeld en stevig zijn naar wens decoreren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren