Met abrikozen gevulde koekjes

    Met abrikozen gevulde koekjes

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur45min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze boterachtige koekjes zijn de perfecte kersttraktatie. Licht gekruide, hartvormige koekjes worden samengevoegd met in het midden abrikozenjam. Je kunt de koekjes in elke vorm die je wilt maken.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 60 

    • 100 gr koude boter of margarine
    • 50 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 1 ei
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 100 gr hazelnoten, gemalen
    • 250 gr witte bloem
    • 2 theelepels baksoda
    • 1 theelepel peperkoekkruiden
    • abrikozenjam voor de vulling
    • chocolade glazuur om te versieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Doe de boter, suiker, ei, vanille-extract, noten, bloem, bakpoeder en peperkoekkruiden in een keukenmachine. Maak er een deeg van. Dek af en zet 1 uur in de koelkast.
    2. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    3. Rol het deeg dun uit en snijd in hartvormen (of welke vorm je voorkeur heeft).
    4. Haal de abrikozenjam door een zeef. Smeer een beetje jam op de helft van de uitgesneden koekjes. Bedek met een ander koekje om een sandwich te vormen.
    5. Leg de koekjes op een bakplaat en bak 12-15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat iets afkoelen voordat je ze decoreert met chocolade glazuur, indien gewenst.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren