Met chorizo gevulde champignons

    Met chorizo gevulde champignons

    27keer bewaard
    45min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Het is verbazingwekkend hoe een paar ingrediënten een prachtige aperitief hapje kunnen maken. Champignons worden gevuld met chorizo, knoflook en sjalotjes, dan gebakken. Simpel en lekker. Ze zijn het perfecte hapje voor tijdens een etentje.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr grote champignons (ongeveer 16)
    • 200 gr chorizo worst
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt of fijngeperst
    • 3 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
    • 2 sjalotjes, fijngesneden
    • zout
    • versgemalen zwarte peper
    • zoet paprikapoeder naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 C / gasoven stand 6. Vet een ovenvaste schaal royaal in met olijfolie.
    2. Maak de champignons schoon en verwijder de stelen. Snijd de stelen fijn. Verwijder de huid van chorizo en snijd fijn.
    3. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit de sjalotten tot ze zacht en doorschijnend zijn. Voeg de champignonsteeltjes, chorizo en knoflook toe en bak op medium vuur. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
    4. Vul de champignonhoedjes met het mengsel en leg ze in de voorbereide schaal met de vulling-zijde omhoog. Bak 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren