Mini fruit cakes

    (3)
    2 uur 25 minuten

    Deze fruit cakes zijn rijk en vol smaak. Elk cakeje wordt gevuld met fruit en gemalen amandelen. Ze zijn meer brood-achtig dan de traditionele fruit cakes, maar laat je daardoor niet tegenhouden!


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kleine citroen, het sap en de geraspte schil
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 100 gr dadels, pitten verwijderd en fijngesneden
    • 2 eieren
    • 240 gr rozijnen
    • 60 gr zachte boter
    • 60 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 75 gr gemalen amandelen
    • 75 gr bloem
    • poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 1uur rusten  ›  Klaar in:2uur25min 

    1. Verwarm de oven voor op 150 ° C / gasoven stand 2. Vet zes vormpjes of kleine cakevormpjes in. Zet ze apart.
    2. Meng de geraspte citroenschil, citroensap, gember, dadels en rozijnen. Laat ten minste 1 uur staan.
    3. Klop de boter en suiker tot het licht en luchtig is geworden.
    4. Voeg de eieren een voor een toe en klop goed na elke toevoeging.
    5. Roer de bloem, gemalen amandelen en gewelde vruchtjes erdoor.
    6. Giet het beslag in vormpjes en bak in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur.
    7. Laat afkoelen en bestuif met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren