Mojito cupcakes

    Mojito cupcakes

    13keer bewaard
    1uur5min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke cupcakes met limoen, rum en mint - doen denken aan ieders favoriete cocktail.

    Ingrediënten
    Porties: 9 

    • 120 ml karnemelk
    • 1/2 theelepel donkere rum
    • 210 gr bloem
    • 110 gr boter, kamertemperatuur
    • 150 gr poedersuiker
    • 2 eieren, op kamertemperatuur
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • 1 theelepel bakpoeder
    • zout
    • Siroop
    • 100 gr suiker
    • 2 eetlepels water
    • 2 eetlepels donkere rum
    • rasp van de schil van 1 limoen
    • enkele muntblaadjes
    • Glazuur
    • 400 gr roomkaas
    • 50 gr boter, kamertemperatuur
    • poedersuiker naar smaak
    • 2 theelepels donkere rum
    • rasp van de schil van 3 limoenen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasstand 4. Bekleed een mini muffin bakvorm met papier vormpjes.
    2. Meng in een kom karnemelk, rum en vanille-extract. In een andere kom, meng de bloem, bakpoeder en zout.
    3. Meng in de kom van een mixer de boter en de suiker op hoge snelheid tot een romig geheel. Verminder de snelheid en voeg de eieren een voor een toe en schraap de zijkanten van de kom schoon na elke toevoeging. Voeg 1/3 van het bloemmengsel toe (op lage snelheid), dan de helft van het karnemelkmengsel. Voeg nog 1/3 van de bloem, vervolgens de resterende karnemelk, en tenslotte de rest van de bloem toe. Schraap de randen van de kom los, om er zeker van te zijn dat alle bloem is opgenomen. Giet het mengsel in de voorbereide bakvorm; vul de vormpjes tot halverwege.
    4. Bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven. Bereid ondertussen de siroop.
    5. Breng het water en de suiker aan de kook In een kleine pan. Zodra de suiker is opgelost: haal de pan van het vuur en voeg de rum toe. Voeg dan de schil van limoen en de munt toe. Laat 5 minuten trekken.
    6. Zodra de cupcakes zijn afgekoeld: snij met een klein mes de toppen van de cupcakes af en leg opzij. Besprenkel de siroop gelijkmatig over de cupcakes, zet de toppen weer terug op elke cupcake, en zet apart terwijl je het glazuur voorbereidt.
    7. Om het glazuur te maken: klop met een (hand) mixer de roomkaas en boter op hoge snelheid tot een romig geheel. Verminder de snelheid en voeg geleidelijk de poedersuiker toe. Mix 1 minuut tot alles goed is opgenomen. Klop nog 2 minuten op hoge snelheid. Schraap de randen van de kom los, voeg de rum en limoenschil toe. Mix nog 1 keer op matige snelheid.
    8. Zodra de cupcakes volledig zijn afgekoeld, besmeer ze dan met de roomkaasglazuur. Versier met schijfjes limoen en muntblaadjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren