Mokka truffels

    (4)
    2 uur 5 minuten

    Deze truffels van pure chocolade zijn de perfecte traktatie na een diner. Maar je kunt ze uiteraard wanneer je maar wilt eten. Ze worden op smaak gebracht met koffielikeur en espresso.


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 60 

    • 300 gr donkere chocolade, verdeeld in stukken
    • 50 gr poedersuiker
    • 100 gr boter, op kamertemperatuur
    • 150 ml crème fraîche
    • 2 eetlepels koffielikeur
    • Voor de bedeklaag:
    • 250 gr chocolade (met een 50%+ cacaogehalte), in stukjes gebroken
    • 50 ml sterke espresso

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:2uur5min 

    1. Smelt de chocolade au bain marie. Eenmaal gesmolten roer je er de poedersuiker en boter door.
    2. Haal van het vuur en roer er de crème fraîche en koffielikeur door. Roer gedurende 1 minuut, laat dan afkoelen tot het stevig is.
    3. Met behulp van een theelepeltje pak je wat van het chocolademengsel en rol je het in een balletje.
    4. Voor de bedeklaag: Smelt de chocolade en espresso au bain marie. Roer tot een gladde massa.
    5. Bekleed een dienblad met vetvrij papier. Dompel de truffels in de warme vloeibare chocolade en leg ze op het dienblad. Laat opstijven.
    6. Eenmaal stijf,,doe je elk truffel in een klein papieren bakje. Bewaren in een luchtdichte verpakking.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (4)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties