Muffins met kastanje en gekarameliseerde banaan

    Muffins met kastanje en gekarameliseerde banaan

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze cakejes zijn een heerlijke traktatie voor Kerstmis of Nieuwjaar.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Muffins
    • 120 gr basterdsuiker
    • 145 gr kastanjemeel
    • 2 theelepels vanillesuiker
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 3 eieren
    • 140 gr gesmolten boter
    • Glazuur
    • 125 gr roomkaas
    • 40 gr zachte boter
    • 80 gr poedersuiker
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • Decoratie
    • 2 bananen, gepeld en in dikke plakken gesneden
    • 2 eetlepels suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasstand 4. Bekleed een muffin bakvorm met papieren vormpjes.
    2. Meng alle droge muffin-ingrediënten in een kom, en alle natte ingrediënten in een andere. Voeg het natte mengsel bij het droge mengsel en meng voorzichtig tot net vochtig is (niet te lang).
    3. Giet het mengsel in de voorbereide vormpjes, vul tot 2/3. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat ze gaar zijn in het midden. Laat de muffins afkoelen op een rooster.
    4. Karameliseer ondertussen de bananen: leg de plakjes banaan in een hete koekenpan. Bestrooi met de helft van de suiker, en draai de plakjes om. Zodra ze mooi bruin zijn, draai je ze opnieuw om en bestrooi je ze met de resterende suiker. Zodra ze bruin zijn, haal je ze van het vuur en zet je ze opzij.
    5. Om het glazuur te maken combineer je de roomkaas en boter. Voeg de vanille en suiker toe. Roer snel tot je een glad en smeerbaar glazuur krijgt.
    6. Om de muffins te versieren haal je, zodra ze afgekoeld zijn, een klein stukje van de koepelvormige bovenkant af en zet dit opzij. Leg een plakje gekarameliseerde banaan waar je de bovenkant hebt weggehaald en zet dan de bovenkant er weer op. Besmeer met het glazuur, en bedek weer met een plakje gekarameliseerde banaan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren