Paaskoekjes

  • 21keer bewaard
  • 40min

Een leuk paaskoekje voor de kinderen. En nog lekker ook!

Carol

Ingrediënten

Porties: 48 

  • 250 gr suiker
  • 150 gr boter, op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 450 gr witte bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 1/2 theelepel sinaasappelrasp
  • 1 eetlepel sinaasappelsap

Bereidingswijze

Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

  1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5.
  2. In een grote kom boter en suiker romig opkloppen. De eieren toevoegen en glad mengen. Bloem, bakpoeder en zout erdoor roeren en goed mengen. Sinaasappelsap en -rasp erdoor roeren.
  3. Het deeg op een licht bebloemd oppervlak uitrollen tot 6 mm dikte. Met een koekmes paashazen uitsnijden. De paashazen op een niet-ingevette bakplaat leggen en 8-10 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Naar wens glaceren en versieren.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (2)

Lisa
van
4

Heerlijke koekjes! Ik heb het net als op de foto versierd met een glazuur. Door het deeg heb ik echter ook een paar druppels amandelextract toegevoegd, dat smaakt echt heerlijk! Dat is trouwens ook een erg lekkere toevoeging voor het glazuur. - 16 feb 2011

josefien
van
3

De sinaasappelsmaak van deze uitsteekkoekjes was echt lekker! Makkelijke koekjes om te maken, ik heb ze in een andere vorm gemaakt (sterretjes en hartjes) voor een kinderfeestje. De kinderen mochten de koekjes zelf versieren. Een succes! - 16 feb 2011

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Koekjes
Koekjes (581)
Feestdagen
Feestdagen (1240)
Gebak
Gebak (1865)