Paaskoekjes

    Paaskoekjes

    22keer bewaard
    40min


    41 personen hebben dit gemaakt

    Een leuk paaskoekje voor de kinderen. En nog lekker ook!

    Ingrediënten
    Porties: 48 

    • 250 gr suiker
    • 150 gr boter, op kamertemperatuur
    • 2 eieren
    • 450 gr witte bloem
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 2 1/2 theelepel sinaasappelrasp
    • 1 eetlepel sinaasappelsap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5.
    2. In een grote kom boter en suiker romig opkloppen. De eieren toevoegen en glad mengen. Bloem, bakpoeder en zout erdoor roeren en goed mengen. Sinaasappelsap en -rasp erdoor roeren.
    3. Het deeg op een licht bebloemd oppervlak uitrollen tot 6 mm dikte. Met een koekmes paashazen uitsnijden. De paashazen op een niet-ingevette bakplaat leggen en 8-10 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Naar wens glaceren en versieren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    5

    De sinaasappelsmaak van deze uitsteekkoekjes was echt lekker! Makkelijke koekjes om te maken, ik heb ze in een andere vorm gemaakt (sterretjes en hartjes) voor een kinderfeestje. De kinderen mochten de koekjes zelf versieren. Een succes! - 16 feb 2011

    Lisa
    van
    4

    Heerlijke koekjes! Ik heb het net als op de foto versierd met een glazuur. Door het deeg heb ik echter ook een paar druppels amandelextract toegevoegd, dat smaakt echt heerlijk! Dat is trouwens ook een erg lekkere toevoeging voor het glazuur. - 16 feb 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren