Normandische saus
1 / 1 Foto van:  
Blader

Normandische saus

Deze heerlijke saus is erg lekker geserveerd met vis of gevogelte. Het is een traditionele saus uit Normandië, die een aantal van de typisch regionale producten zoals droge cider en crème fraîche gebruikt.

Mimichette

Ingrediënten

Porties: 6 

  • 1 eetlepel bloem
  • 100 gr boter
  • 500 ml droge cider
  • 250 ml crème fraîche

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

  1. Kook 1 eetlepel bloem en 1 eetlepel van de boter 2 minuten op laag vuur.
  2. Roer de cider erdoor en breng aan de kook tot het mengsel indikt, of ongeveer 10 minuten.
  3. Voeg de crème fraîche toe als de saus weer begint te koken, haal van het vuur en klop de resterende boter erdoor.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties