Ossenhaas

    Ossenhaas

    6keer bewaard
    50min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Het kan niet eenvoudiger dan dit - naast een mooi stuk ossenhaas, heb je alleen zout en knoflook nodig. Ik serveer er meestal aardappelpuree en groene groenten bij, maar met dunne gesneden frietjes en een groene salade is het ook heerlijk.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 (1,5 kg) hele ossenhaas, klaargemaakt door de slager
    • 4 grote tenen knoflook (of meer voor knoflook liefhebbers)
    • 4 eetlepels zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 230 C / gasoven stand 8.
    2. Pureer de knoflook samen met het zout in een kommetje met de achterkant van een lepel tot een pasta. Wrijf aan alle kanten over het vlees.
    3. Leg het vlees in een braadslede en rooster in de voorverwarmde oven gedurende 35-45 minuten tot het vlees bruin en krokant aan de buitenkant is en de binnenkant zo gaar is als je wilt.
    4. Als je twijfelt, snijd je het vlees gewoon even aan, en als het nog te rood is, zet je het een paar minuten terug in de oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren