Far Breton (Frans pruimendessert)

    Far Breton (Frans pruimendessert)

    1keer bewaard
    51min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een traditioneel Frans nagerecht, vergelijkbaar met clafoutis, maar een beetje dichter in textuur. Pruimen worden gebakken in een gezoete custardpudding. Simpel, elegant en erg lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 klontje boter
    • 1 liter warme melk
    • 12 grote, gedroogde pruimen, zonder pit
    • 300 gr basterdsuiker
    • 350 gr witte bloem
    • 6 hele eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:51min 

    1. Verwarm de oven voor op 240 ° C / gasoven stand 9. Vet een ovenschaal in.
    2. Meng de bloem en de suiker samen in een grote kom. Voeg de eieren toe en roer om alles te mengen.
    3. Voeg geleidelijk de warme melk toe, blijf voortdurend roeren tot een gladde massa ontstaat. Giet in de voorbereide schaal.
    4. Roer de pruimen door het beslag en zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Als de bovenkant lichtbruin is, zet je de oven op 180 ° C / gasoven stand 4. De totale baktijd is ongeveer 50 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren