Champignons met bacon-cheddar vulling

    Champignons met bacon-cheddar vulling

    119keer bewaard
    30min


    430 personen hebben dit gemaakt

    Champignons gevuld met cheddar en doorregen spek. Perfect als borrelhapje of voorgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 3 plakjes doorregen spek
    • 8 grote champignons
    • 1 eetlepel boter
    • 1 eetlepel ui, fijngesneden
    • 90 gr cheddar, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Het spek grillen of in een grote, diepe koekenpan op een middelhoog vuur gelijkmatig bruin laten worden. Van het vuur halen, in stukjes snijden en apart zetten.
    2. De oven vooverwarmen op 200°C/gasstand 6.
    3. De stammen van de paddestoelen snijden. Hoedjes apart houden en de stam fijnsnijden.
    4. In een sauspan op een middelhoog vuur de boter smelten. De fijngesneden stammen en ui onder voortdurend roeren langzaam gaar laten worden. Van het vuur halen.
    5. In een middelgrote kom het mengsel van stam, spek en 2/3 cheddar goed mengen. Het mengsel in de hoedjes scheppen.
    6. 15 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de kaas is gesmolten.
    7. De paddestoelen uit de oven halen en met resterende kaas besprenkelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    7

    lekker!! mijn vriend zei: "wow, are those giant mushrooms filled with deliciousness?" Yes!! Super lekker en niet moeilijk om te maken. Ik heb gewone champignons gebruikt (grote) en dat was ook goed. Er was alleen 1 probleem, toen ik ze uit de oven haalde begonnen de champs water te verliezen, en dat is dan wat minder (had ze geborsteld, niet gewassen) dus iemand ideeën hoe je dat kunt voorkomen? - 26 okt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren