Pannenkoeken met gekarameliseerde appelen

    Pannenkoeken met gekarameliseerde appelen

    4keer bewaard
    40min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Deze pannenkoeken zijn het perfecte toetje als afsluiting van een heerlijke maaltijd. Pannenkoeken worden gevuld met gekarameliseerde appelen en geserveerd met een botersaus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • voor het pannenkoekbeslag:
    • 200 ml melk
    • 3 eieren
    • 80 gr witte bloem
    • 1 snufje suiker
    • 1 snufje zout
    • 40 gr gesmolten boter
    • voor de gekarameliseerde appelen:
    • 50 gr boter
    • 4 appels, geschild, zonder klokhuis en in plakjes gesneden
    • 50 gr suiker
    • 50 ml appelsap
    • voor de saus:
    • 20 gr boter
    • poedersuiker
    • verse munt, ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Klop de melk en eieren samen, roer er vervolgens geleidelijk de bloem door. Voeg 1 snufje zout toe en suiker. Het beslag moet dun zijn.
    2. Verwarm de boter in een 18 cm pan. Giet kleine porties beslag in de pan om 12 kleine pannenkoeken te maken. Houd ze warm in de oven, ingesteld op 50 C / gasoven stand 1/4.
    3. Verhit 50 gr boter in een grote koekenpan. Bak de appels totdat ze lichtbruin zijn. Bestrooi met suiker en bak totdat de suiker gekarameliseerd is . Giet het appelsap erover, roer, en haal de appels er vervolgens uit.
    4. Vul de pannenkoeken met appels en rol ze op.
    5. Klop de resterende boter door het appelsap in de pan.
    6. Rangschik drie pannenkoeken op een bord en bestrooi met poedersuiker. Serveer met de saus en garneer met muntblaadjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren