Pasta met gehakt en ananas in curry-roomsaus

    Pasta met gehakt en ananas in curry-roomsaus

    18keer bewaard
    25min


    21 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een snel en eenvoudig gerecht, perfect voor de doordeweekse maaltijd. Pasta wordt samengevoegd met rundergehakt en ananas in een romige kerriesaus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr korte pasta (penne of rigatoni)
    • 400 gr rundergehakt
    • 1 prei, gewassen en gesneden in dunne ringen gesneden
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 (432 gr) blik ananas stukjes
    • 3 eetlepels kerriepoeder
    • 1 eetlepel bouillonpoeder
    • zout
    • peper
    • 200 ml slagroom
    • 6-7 eetlepels tomatenketchup
    • 3-4 eetlepels tomatenpuree

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Verhit de olie in een grote braadpan en bak het gehakt tot het bruin en kruimelig is. Giet de ananas af, maar bewaar het sap.
    3. Voeg de prei en ananas toe aan het gehakt en bak nog eens 5 minuten op hoog vuur. Blus af met een beetje ananassap.
    4. Kruid met kerrie poeder, bouillonpoeder en peper. Voeg ketchup en tomatenpuree toe; meng alles goed en laat gedurende 5-8 minuten op laag vuur sudderen met de deksel erop. Voeg, indien nodig, wat meer ananassap toe.
    5. Roer de room erdoor. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus in de pan. Meng alles goed en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    HeidiVanLembergen
    0

    hééééél lekker!Heb vlinder-pasta gebruikt - 03 mrt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren