Pasteitjes met sint-jakobsschelpen

    Pasteitjes met sint-jakobsschelpen

    1keer bewaard
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een elegant voorgerecht of borrelhapje, waar je gasten van onder de indruk zullen zijn. Pasteitjes worden gevuld met gebakken groenten en even aangebraden sint-jakobsschelpen / coquilles. Probeer de beste kwaliteit bladerdeeg die je kunt vinden te gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 grote wortel, geraspt
    • 1 geklopt ei
    • 1 grote ui, in stukjes gesneden
    • 1 pak bladerdeegvellen (je hebt 8 plakjes nodig)
    • 100 ml Cognac
    • 2 preien, in stukjes gesneden
    • 35 gr boter, verdeeld
    • 8 sint-jakobsschelpen, gekruid met zout en peper
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C / gasoven stand 5.
    2. Snijd uit 4 van de 8 bladerdeegvellen een kleiner vierkantje, zodat je een vierkante omlijsting hebt.
    3. Leg een omlijsting bovenop een heel vierkant. Druk de randen voorzichtig samen. Herhaal dit met de resterende bladerdeegvellen, zodat je in totaal 4 bladerdeegvormpjes hebt.
    4. Bestrijk het deeg met ei. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten.
    5. Verhit ondertussen 25 gr boter in een koekenpan. Bak de uien op een middelhoog vuur tot ze gaar zijn. Voeg prei en wortelen toe en bak nog eens een extra 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
    6. Verhit de rest van de boter in een andere koekenpan. Schroei de sint-jakobsschelpen op hoog vuur gedurende 2 minuten per kant dicht. Blus de pan met cognac en houd warm.
    7. Vul elk pasteitje met groenten en 2 sint-jakobsschelpen. Zet ze nog 15 minuten terug in de oven. Haal ze eruit en serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren