Pastinaaksoep

    Pastinaaksoep

    4keer bewaard
    35min


    25 personen hebben dit gemaakt

    Een snelle en eenvoudige soep perfect voor in de winter. Pastinaak wordt langzaam gekookt met wortel en selderij in kippenbouillon en vervolgens gepureerd tot een glad geheel. Serveer met knapperig brood, indien gewenst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kleine ui, zeer fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, zeer fijngesneden
    • 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
    • 1 kleine wortel, dun gesneden
    • 1/2 stengel bleekselderij, dun gesneden
    • 1/4 theelepel gedroogde tijm
    • 30 gr ongezouten boter
    • 3 middelgrote pastinaken, dun gesneden
    • 500 ml kippenbouillon
    • zout
    • peper
    • gemalen nootmuskaat
    • crème fraiche (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de boter in een steelpan en bak ui, knoflook, gember, wortel, selderij en tijm gedurende 10 minuten op medium-laag vuur of totdat de ui zacht is.
    2. Voeg pastinaak en bouillon toe. Breng aan de kook. Zet de deksel erop en laat gedurende 15 minuten sudderen totdat de groenten heel zacht zijn.
    3. Pureer de soep en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Als de soep te dik, verdun dan met wat water of als je de soep romig wil voeg dan meer crème fraiche toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren