Peren met blauwe kaas en bacon

    Peren met blauwe kaas en bacon

    4keer bewaard
    35min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een prachtig voorgerecht dat je gasten versteld zal doen staan. Gepocheerde peren worden gevuld met blauwe kaas en verpakt in spek voordat ze worden gegrild.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 stevige peren
    • het sap van 1/2 citroen
    • 1 kaneelstokje
    • 400 gr blauwe kaas
    • 16 reepjes mager spek

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Zet de grillstand in de oven aan en verwarm de grill voor.
    2. Breng een pan met water aan de kook met daarin het citroensap en kaneelstokje.
    3. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Doe de peren onmiddellijk in het kokende water en kook ze 10 minuten.
    4. Prak de blauwe kaas met een vork. Leg de peren in een ovenvaste schaal en vul ze met blauwe kaas. Wikkel elke halve peer in met twee plakjes spek.
    5. Grill tot het spek knapperig is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren