Pina colada cupcakes

    Pina colada cupcakes

    23keer bewaard
    50min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Rum, ananas en kokos in een cupcake!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 290 gr bloem
    • 230 gr zachte boter
    • 220 gr suiker
    • 4 eieren
    • 235 ml melk
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 40 ml donkere rum
    • 140 gr ananas, in kleine stukjes gesneden
    • Glazuur
    • 230 gr zachte boter
    • 580 gr poedersuiker
    • 115 ml melk
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 100 gr geraspte kokos + meer om te bestrooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasstand 4. Bekleed een muffin bakvorm met papieren vormpjes.
    2. Meng de bloem en het bakpoeder in een kom. Combineer de melk en rum in een maatbeker.
    3. Klop de boter met een elektrische mixer tot deze romig is. Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf 3 minuten kloppen. Voeg de eieren een voor een toe, roer goed na elke toevoeging.
    4. Voeg de droge ingrediënten, in drie gedeeltes, aan het botermengsel toe, afgewisseld met het melkmengsel.
    5. Leg een paar stukjes ananas in elk muffin vormpje, en vul voor 2/3 met het beslag. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
    6. Om het glazuur te maken klop je de boter, melk, vanille-extract en 1/2 van de poedersuiker met een elektrische mixer op medium snelheid gedurende 3 tot 5 minuten. Voeg geleidelijk de resterende suiker toe, terwijl je blijft roeren. Blijf daarna nog 2 minuten roeren, en voeg dan de kokos toe.
    7. Besmeer de cupcakes met het glazuur nadat ze volledig zijn afgekoeld, en bestrooi met extra kokos ter decoratie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    me
    van
    0

    Erg lekkere cupcakes met een verrassend stukje ananas vanbinnen! Ipv melk bij de cakemix heb ik ananassap gebruikt en ipv melk bij het glazuur kokosmelk. Dat ging goed! Je kunt trouwens rustig de helft van het glazuur maken. Je hebt anders heel veel glazuur over. - 21 aug 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren