Pompoen crèmesoep

    Pompoen crèmesoep

    3keer bewaard
    50min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Deze zuivel-vrije soep is heerlijk romig. Hij wordt gemaakt met pompoen en bananen in een romige basis van kerriesoep. Serveer tijdens de koude wintermaanden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 700 gr pompoen, geschild en in blokjes gesneden
    • 2 eetlepel donkerbruine zachte suiker
    • 2 eetlepels honing
    • 4 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
    • 1 rijpe banaan met schil
    • 1 kleine ui, zeer fijngesneden
    • 1 wortel, in stukjes gesneden
    • 1 stengel selderij, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, zeer fijngesneden
    • 1 theelepel kerriepoeder, medium heet
    • 1/2 theelepel gemalen koriander
    • 1/4 theelepel nootmuskaatpoeder
    • 1/4 theelepel gemalen kaneel
    • 225 ml kokosmelk
    • 225 ml kippenbouillon, meer indien nodig
    • zout
    • versgemalen zwarte peper
    • het sap van 1 limoen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven tot 180 C / gasoven stand 4. Meng de pompoen, suiker, honing en olijfolie. Giet dit in een ovenschaal. Leg de banaan in een tweede kleinere schaal. Bak ongeveer 20-30 minuten totdat de pompoen zacht en lichtbruin is.
    2. Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en bak de ui, wortel en selderij. Voeg knoflook en kruiden toe en bak nog een paar minuten.
    3. Schil de banaan, en doe in de pan. Voeg pompoen, kokosmelk en kippenbouillon toe en laat 5-10 minuten sudderen. Pureer met een staafmixer of in de keukenmachine tot een romig geheel. Voeg meer kippenbouillon of warm water toe, als je van dunnere soep houdt. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren