Pompoen gnocchi

    Pompoen gnocchi

    1keer bewaard
    1uur30min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Dit zijn klassieke Italiaanse knoedels maar dan iets anders. Deze worden gemaakt met pompoen. Ze zijn getint met een mooie oranje kleur en heerlijk van smaak. Serveer met knoflookboter en Parmezaanse kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 900 gr pompoen
    • 250 gr aardappelen (kruimig)
    • 100 gr griesmeel
    • 200 gr witte bloem
    • 1 ei
    • zout
    • peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 C / gasoven stand 6. Verwijder de pompoenpitten en bak de pompoen in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 50 minuten. Laat afkoelen, en schraap vervolgens het vruchtvlees eruit.
    2. Kook ondertussen de aardappelen tot ze zacht zijn, schil ze en pers ze met de pompoen door een aardappelpers of pureer ze. Meng het pompoen-aardappel mengsel met bloem, griesmeel, ei, zout en peper en kneed tot een soepel deeg.
    3. Bestrooi een theedoek met bloem. Vorm het deeg met 2 eetlepels in gnocchi. Laat ze 1 uur rusten op de theedoek.
    4. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Voeg de gnocchi toe en laat ze ongeveer 5 minuten sudderen of totdat ze naar de oppervlakte drijven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren