Pompoen-ijs

    Pompoen-ijs

    4keer bewaard
    1dag4uur


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een geweldige manier om alle overgebleven pompoen van Halloween te gebruiken. Pompoen wordt gekarnd met room en kruiden om dit heerlijke ijs te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 230 gr pompoen puree
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 vanille stokje, zaden eruit geschraapt
    • 475 ml room (met een vetgehalte van minstens 40%), verdeeld
    • 170 gr donkerbruine basterdsuiker, verdeeld
    • 5 zeer verse eierdooiers
    • 1/2 theelepel gemalen kaneel
    • 1/2 theelepel gemalen gember
    • 1 snufje zout
    • 1 snufje gemalen nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 4uur  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1dag in de diepvries  ›  Klaar in:1dag4uur15min 

    1. Meng de pompoenpuree, vanille-extract en vanille zaden.
    2. Meng 3/4 van de room en de helft van de suiker in een kleine pan en breng dit net aan de kook.
    3. Meng in een andere kom, de eierdooiers, kaneel, gember, zout, nootmuskaat, de resterende room en de resterende suiker, tot de suiker oplost.
    4. Haal de room van het vuur en giet geleidelijk een beetje in het eimengsel.
    5. Giet het hele eimengsel zorgvuldig in een au bain marie pan en laat sudderen tot het mengsel begint in te dikken en niet langer van een lepel druppelt.
    6. Haal alles door een fijne zeef in een kom en plaats deze kom in een grotere kom gevuld met ijswater. Laat afkoelen terwijl je voortdurend roert.
    7. Roer de pompoen erdoor en meng alles goed. Bedek met plasticfolie dat je rechtstreeks op het mengsel plaatst. Dit zal verhinderen dat er een vel overheen wordt gevormd.
    8. Zet minstens een paar uur of een hele dag in de koelkast.
    9. Giet het mengsel vervolgens in een ijsmaker en karn volgens de instructies van het apparaat. Giet in een diepvriesbak en vries het tenminste 3 uur in.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Vraagje over de room? is dit slagroom, of een andere room? vind namelijk geen slagroom boven de 35% - 16 sep 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren