Pompoenroomsoep

    Pompoenroomsoep

    3keer bewaard
    40min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een geweldige manier om alle overgebleven pompoen van Halloween te gebruiken. De soep is romig, rijk en oh-zo-heerlijk. Serveer met verse beboterde broodjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg pompoen vlees, gehakt
    • 100 gr uien, fijngehakt
    • 50 gr ongezouten boter
    • 500 ml bouillon
    • 250 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
    • zout en witte peper
    • 2 eetlepels crème fraîche
    • 2 aardappelen, geschild en in fijne blokjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de boter in een pan en bak de uien hierin tot ze zacht en doorschijnend zijn. Voeg pompoen en aardappelen toe en laat gedurende een paar minuten sudderen. Kruid met zout en peper en voeg de bouillon toe. Laat de soep sudderen gedurende ongeveer 15-20 minuten op een laag vuur. Als de soep te dik is, voeg dan meer bouillon toe.
    2. Pureer de soep met een staafmixer. Roer er tenslotte de room door en verwarm opnieuw, maar laat niet koken.
    3. Garneer met een klodder crème fraîche.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren