Pompoensoep met kastanjes

    Pompoensoep met kastanjes

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur35min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een ongelooflijk heerlijke en gladde pompoensoep. Hij wordt op smaak gebracht met kastanjepuree, room en cognac. Serveer tijdens de koude wintermaanden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 (3 kg) hele pompoen
    • olijfolie
    • zout
    • versgemalen zwarte peper
    • 700 ml kippenbouillon
    • 200 gr kastanjepuree
    • 225 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
    • 1 eetlepel cognac

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Verwarm de oven tot 190 C.
    2. Snijd de pompoen in tweeën en verwijder de zaden. Bestrijk met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Leg op een bakplaat, met de gesneden kant naar beneden en steek er een paar keer met een scherp mes in. Giet een beetje water over de bakplaat en bak de pompoen ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven tot de pompoen zacht is als je er met een mes inprikt.
    3. Laat afkoelen en schraap het pompoenvlees eruit. Pureer fijn en doe dit samen met de bouillon in een grote pan. Breng aan de kook en voeg de kastanjepuree toe. Verlaag het vuur en voeg de room toe. Laat NIET koken. Breng op smaak met peper, zout en cognac. Als de soep te dik is, voeg dan meer bouillon toe. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren